κρασια Λαφιωτης line οινοποιείο Λαφιώτης-logo κρασια Λαφιωτης line Λαφιώτης κρασια-οινοποιείο κρασια Λαφιωτης line κρασια Νεμεα
follow us
follow us
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

To οινοποιείο Λαυκιώτη, βρίσκεται στις Aρχαίες Kλεωνές Kορινθίας, μέσα στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ της Νεμέας.

Οι Κλεωνές αναφέρονται για πρώτη φορά στα Ομηρικά έπη. Πήραν το όνομά τους από την Κλεώνη, κόρη του βασιλιά Πέλοπα ή του ποτάμιου Θεού Ασωπού. Στις Αρχαίες Κλεωνές σώζονται κατάλοιπα της ακρόπολης και της πόλης όπως και τα ερείπια του ναού του Ηρακλέους. Πρόκειται για το μοναδικό αρχαίο ναό αφιερωμένο στον ημίθεο Ηρακλή, που έχει αποκαλυφθεί σε όλο τον αρχαίο κόσμο.

Το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργούνται μοναδικές γηγενείς ποικιλίες με κυρίαρχη, την χαρισματική, ερυθρή ποκιλία, Αγιωργίτικο. Κυριολεκτικά σημαίνει το σταφύλι του Αγίου Γεωργίου και προέρχεται από τη σημερινή πόλη της Νεμέας , που παλαιότερα ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος. Η ποικιλία αγιωργίτικο που χαρακτηρίζει την περιοχή δίνει τους εξαιρετικούς ΠΟΠ ερυθρούς οίνους Νεμέας.

Η περιοχή, διάσπαρτη με αμπελώνες, βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο σπουδαίων ιστορικών και αρχαιολογικών θέσεων (Αρχαία Νεμέα, Αρχαία Κόρινθος, Μυκήνες, Δερβενάκια) συνθέτοντας έτσι ένα μοναδικό πολιτισμικό τοπίο.